BOX1 "vánoční" plný 100% výběrových arabik
Popis
Indonesia Sumatra Mandheling
Sumaterská káva Mandheling je ve světě oblíbená pro své plné tělo a intenzivní aroma a nízkou kyselost. Chuť je vyvážená a komplexní, nízká acidita jí dodává na lahodnosti. Z této kávy připravíte vynikající espresso.
Indonésie je souostrovím více než 17 000 ostrovů a Sumatra je druhým největším z nich. Ostrovy byly tvořeny sopečnou činností a jejich minerálně bohatá půda - obohacená sopečným popelem a rozmanitým rostlinným životem - pomohla učinit indonéské kávy mezi nejznámější a nejslavnější na světě.
Sumatra Mandheling se pěstuje na svazích hory Leuser, sopky poblíž přístavu Padang (v oblasti Batak v Acehu).
Mandhelingská káva je pojmenována na počest Mandailingů, etnické skupiny v oblasti Batak.
Dominican republic Barahona AA
Dominikánská káva Barahona AA Finca Flamenco vyniká bohatým aroma. Káva s jemnou chutí kakaa a lískových oříšků, v dochuti příjemný tabákový dotyk. Acidita je velmi nízká. Oblast Barahona se nachází na jihozápadním pobřeží Karibského moře. Jedná se o unikátní pěstitelský region čítající 2 600 pěstitelů a rozkládající se na 12 000 hektarech v nadmořské výšce mezi 600–1300 metry nad mořem. Skládá se ze čtyř správních jednotek: Paraiso, Enriquillo, Polo a Barahona. Příznivé klimatické podmínky s celoročními dešti dovolují pozvolné dozrávání kávových třešní téměř po celý rok (kávovníky kvetou 4– 5x během jednoho roku, což dovoluje sběračům sklízet kávu až 5x z jednoho stromu). Pouze 20% z celkové produkce dominikánské kávy se vyváží do zahraničí, protože domácí konzumenti svoji kávu opravdu zbožňují. Kvůli její lahodné chuti a ohromující vůni a sami spotřebují většinu svojí úrody.
Ethiopia Yirgacheffe
Tato káva má bohatou výraznou ovocnou chuť (s tóny sušených meruněk, broskví a žlutého melounu), pocítit také můžete lehký náznak medu. Etiopská káva Yirgacheffe je sladce lahodná v pozadí s velmi jemnou aciditou Tato káva nadchne každého milovníka výběrových arabik.
Cuba Altura Lavado
Excelentní chuťový zážitek v karibském stylu!
Bylo by velmi překvapivé, kdyby Kuba vedle výroby svých vyhlášených jemných cigaret a hlavně doutníků neprodukovala i vynikající kávu. Cuba Altura Lavado splňuje nejlepší světové standardy a přitom má nižší kyselost než ostatní odrůdy Arabica ze Střední Ameriky. Má čistou lahodnou chuť (lehce čokoládovou), střední plnost a intenzivní, trvalé aroma s nádechem přírodního tabáku typického pro Kubu.
Jde o nejlepší kávu, jakou můžete z kubánských plantáží ochutnat!
Colombia Supremo
Káva Supremo má výraznou chuť i aroma. Její plné tělo s nádechem karamelu Vás učaruje :-) Káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m. Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou plnou chuť. Výrazné aroma vystřídají lehké čokoládové tóny, které káva získává z vulkanické půdy jihoamerických And. Acidita jemně vyvážená, tělo bohaté.
Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné.
Brasil Santos Barbosa Gold
Arabika se sladkou vůní, střední kyselostí citronu a plným tělem. V kávě se snoubí ovocné příchutě s jemnými nádechy kakaa a oříšků.
Brazílie je největším producentem kávového zrna na světě po téměř 150 let, její výroba kávy činí přibližně jednu třetinu světové výroby. Více než 56% plantáží má rozlohu 10-50 hektarů, 28% - více než 50 hektarů. Hlavní plantáže se nacházejí ve státech São Paulo, Minas Gerais a Paraná. Sběr kávových bobulí se provádí v období sucha od června do září. V kávovém průmyslu je zaměstnáno asi 3,5 milionu lidí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.