Velký degustační balíček výběrových káv
Popis
Indonesia Sumatra Mandheling
Sumaterská káva Mandheling je ve světě oblíbená pro své plné tělo a intenzivní aroma a nízkou kyselost. Chuť je vyvážená a komplexní, nízká acidita jí dodává na lahodnosti. Z této kávy připravíte vynikající espresso.
Indonésie je souostrovím více než 17 000 ostrovů a Sumatra je druhým největším z nich. Ostrovy byly tvořeny sopečnou činností a jejich minerálně bohatá půda - obohacená sopečným popelem a rozmanitým rostlinným životem - pomohla učinit indonéské kávy mezi nejznámější a nejslavnější na světě.
Sumatra Mandheling se pěstuje na svazích hory Leuser, sopky poblíž přístavu Padang (v oblasti Batak v Acehu).
Mandhelingská káva je pojmenována na počest Mandailingů, etnické skupiny v oblasti Batak.
Costa Rica SHB EP La Pastora Tarrazu
Kostarická Tarrazu je podle názoru panujícího v zemi nejlepší kávou na světě, protože se vyznačuje jemnou, nenapodobitelnou chutí a skvělou vůní. V Kostarice se kultivuje výhradně arabika. Pěstování robusty je zakázáno. Kvalitní kostarická káva nesoucí označení SHB (strictly hard bean) je pěstována ve výškových polohách nad 1500 m.n.m. Je všeobecně známo, že se ve vyšších polohách pěstuje kvalitativně lepší káva. V důsledku chladných nocí zde kávová zrna rostou pomaleji a mohou se tak vyvinout do vyšší chuťové plnosti.
Zambia Balmoral
Chuť této kávy je velmi sladká až karamelová, s nádechem medu. Její vůně je harmonická, lehce kořeněná. Příjemná jablečná acidita s náznakem malin a lesního ovoce.
Zambie je tak trošku rarita na kávovém světě. Její poloha je perfektní pro pěstování kávy a za sousedy má takové zvučné státy v kávovém světě jako je Tanzánie, Malawi a Zimbabwe. I přesto se v Zambii káva téměř nepěstuje a na kávové mapě producentů kávy ji ani nenajdete. V zemi je nicméně několik málo pěstitelů kávy. Jejich produkce je natolik omezená a káva tolik dobrá, že sehnat ji je otázka velkého štěstí a náhody. A my to štěstí měli :-)
Ethiopia Sidamo
Pro kávu Sidamo je typická jemná a plná chuť, svěží květinové aroma. Tělo je lehčí a krásně sametové. Každý doušek této luxusní kávy uzavírá mírný citrusový dotyk. Káva je tedy hlavně ceněna pro svoji příjemnou ovocnou kyselost. Správně připravená chutná laikům i kávovým odborníkům.
Etiopie ležící v Africkém rohu ve východní Africe je zemí, ve které se začaly psát samotné dějiny kávy. Samotné slovo „káva“ je odvozeno od provincie Kaffa, v níž se údajně káva poprvé pěstovala. Etiopie je považována za pravlast kávovníků, kávovníky zde rostou v přírodě dodnes.
Sidamo je region, který naleznete v jižní části Etiopie. Zde se malí farmáři starají o pěstování a produkci jedné z nejzajímavějších káv na světě v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. Tato výška jí propůjčuje střední kyselost.
Cuba Altura Lavado
Excelentní chuťový zážitek v karibském stylu!
Cuba Altura Lavado splňuje nejlepší světové standardy a přitom má nižší kyselost než ostatní odrůdy Arabica ze Střední Ameriky. Má čistou lahodnou chuť (lehce čokoládovou), střední plnost a intenzivní, trvalé aroma s nádechem přírodního tabáku typického pro Kubu.
Jde o nejlepší kávu, jakou můžete z kubánských plantáží ochutnat!
Colombia Supremo
Káva Supremo má výraznou chuť i aroma. Její plné tělo s nádechem karamelu Vás učaruje :-) Káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m. Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou plnou chuť. Výrazné aroma vystřídají lehké čokoládové tóny, které káva získává z vulkanické půdy jihoamerických And. Acidita jemně vyvážená, tělo bohaté.
Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné.
Brasil Santos Barbosa Gold
Arabika se sladkou vůní, střední kyselostí citronu a plným tělem. V kávě se snoubí ovocné příchutě s jemnými nádechy kakaa a oříšků.
Brazílie je největším producentem kávového zrna na světě po téměř 150 let, její výroba kávy činí přibližně jednu třetinu světové výroby. Více než 56% plantáží má rozlohu 10-50 hektarů, 28% - více než 50 hektarů. Hlavní plantáže se nacházejí ve státech São Paulo, Minas Gerais a Paraná. Sběr kávových bobulí se provádí v období sucha od června do září. V kávovém průmyslu je zaměstnáno asi 3,5 milionu lidí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.